Liesbakken Limousin drives av Birgitte og Frank Hoel-Knai. De har en liten besetning av Limosin-kyr på ca. 12 mordyr, avlsokse og ungdyr. Hos oss kalver kuene inne i en stor binge, på tørr halmtalle. Kalvingen skjer i mars-mai. I mai slippes oksen, kuene og kalvene ut på jordene. Kalvene går sammen med mor helt til høsten. De har fri tilgang på melk, grønt gras, kraftfor og vitaminer. Når kalvene blir avvendt, rundt november, går de inne i binger på halmtalle. De spiser gras fra rundballer, kraftfor og har tilgang på saltsteiner. Kvigene slaktes ved 13 måneders alder og oksene når de er rundt 17 måneder.
Kjøttpakker
Limousinkjøtt er noe spesielt! Det smaksrike kjøttet er mager tog mørt med korte fibre. Vi selger kjøttpakker á ca. 20 kg til 200,- pr. kg (inkl. mva.). Dette inkluderer ca. 10 kg malt kjøtt, 5 kg steik og biff og 5 kg bein.
Vi slakter i april/mai og september, med levering et par uker etter.
Bestillinger tas i mot hele året:
bondekone1@hotmail.com
Tlf. 97567496 / 90623036
Liesbakken Limousin
Birgitte og Frank Hoel-Knai
Øverbyv. 7, 2090 Hurdal
Slakteri: Nortura, Rudshøgda
Skjærer, videreforedler og pakker: Østli pølsemakeri, Maura